Tat Hücrelerimiz Zararlı Maddeleri Bizden Nasıl Uzaklaştırır?

Tat hücrelerimiz bize tat almanın zevkini yaşatıyorken, neyin zararlı ve neyin yararlı olduğunu belirlemede de yardımcı olurlar. Tatları güzel olan yiyecekler aynı zamanda bedenimizin ihtiyacına uygun olan besinleri teşkil ederler.



Kötü tat olarak algıladığımız yiyecekler, iyi tat olarak algıladığımız yiyeceklere karşın zararlı olurlar. Bunun en a
çık örneklerinden biri tat hücelerimizin en yüksek duyarlılığının acıya karşı olmasıdır. Tatlılık, tuzluluk ve ekşiliğe olan duyarlılığımıza kıyasla acıya karşı olan duyarlılığımız 600 kat daha fazladır. Böylece öldürücü bir doz muhtemelen zehirli bir maddeyi yutma tehlikesinden kurtulmuşuzdur.

Allah, yeryüzünü sizin için bir karar, gökyüzünü bir bina kıldı; 
sizi suretlendirdi, suretinizi de en güzel (bir biçim ve incelikte) kıldı ve 
size güzel-temiz şeylerden rızık verdi. İşte sizin Rabbiniz Allah budur. 
Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir. 
(Mümin Suresi, 64)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yağmur Yağdığında Şeffaflaşan Çiçek

Gökyüzündeki Kırmızı Gül

Kuşların Kanat Yapılarındaki Üstün Özellikler